Bohâlțeanu & Asociații, două tranzacții importante

Firma de avocați Bohâlțeanu & Asociații (BSMP) a fost implicată în două tranzacții importante din domeniul industriei alimentare și, respectiv, industriei aviatice. BSMP a asistat acționarii Agra’s SA în procedura de vânzare a 100% din acțiunile societății către Scandia Food, respectiv Memento Group în procedura de preluare de către Aegean Airlines SA a 51% în cadrul companiei aeriene românești Anima Wings Aviation SA.

Într-o primă tranzacție, echipa BSMP a asistat acționarii Agra’s SA, o cunoscută societate din Transilvania, specializată în procesarea cărnii, pe parcursul procedurii de vânzare a 100% din acțiunile societății către Scandia Food, lider pe piața din România pe segmentul producătorilor de conserve. Tranzacția a avut loc în contextul extinderii business-ului Scandia Food prin achiziția unei companii mature, generatoare de plus valoare.  

O a doua tranzacție pentru BSMP a implicat asistarea fondatorului companiei aeriene Anima Wings Aviation SA – Memento Group (cel mai mare tour operator din România, n.r.) – pe parcursul procedurii de majorare a participației până la 51 % de către Aegean Airlines SA, cea mai mare companie aeriană din Grecia, ce a implicat majorarea capitalului social al companiei aeriene românești și stabilirea termenilor aplicabili noii structuri. În anul 2020, BSMP a fost alături de Memento Group în prima etapă a implicării Aegean Airlines SA în dezvoltarea companiei aeriene românești, când cota de participație achiziționată de Aegean Airlines SA a fost de 25%. Consolidarea activităților operaționale ale Anima Wings Aviation SA va continua să fie garantată de expertiza Aegean Airlines SA, participația dobândită de compania din Grecia confirmând continuarea cooperării dintre acestea pe termen lung.

Echipa de avocați implicată în aceste proiecte a fost coordonată de Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner, și Daniela Milculescu, Partner în cadrul BSMP, având alături avocați specializați în domeniile Corporate, M&A și Dreptul Concurenței, printre care Anda Călin, Managing Associate, Amalia Duda, Senior Associate și Roberta Stoica, Senior Associate. Echipa a fost implicată în pregătirea întregii documentații și asistarea vânzătorilor pe parcursul negocierii si semnării documentelor de tranzacție.

„Vânzarea acțiunilor Agra’s către Scandia Food a constituit un proiect atractiv și interesant pentru echipa noastră, care a gestionat cu profesionalism diverse problematici privind Dreptul Societar și Dreptul Concurenței. Consolidarea poziției Aegean Airlines în Anima Wings Aviation este o confirmare a continuării pe termen lung a cooperării începute în 2020 dintre cel mai mare tour operator din România și cea mai importantă companie aeriană din Grecia. Sunt două tranzacții importante, prin care BSMP își consolidează poziția pe piața avocaturii și își lărgește portofoliul de clienți. Am colaborat cu echipe de profesioniști din partea tuturor părților implicate, în vederea finalizării cu succes a acestor tranzacții”, a declarat Ionuț Bohâlțeanu, Partener responsabil de aria de Corporate și M&A din cadrul BSMP.

Agra’s SA, societate specializată în procesarea cărnii, a fost înființată în anul 2000, fiind o afacere cu capital 100% românesc. Cu o producție diversificată și bine structurată, societatea produce peste 80 de produse individuale, structurate pe trei game. 


Anima Wings Aviation SA este o companie românească înființată în 2019, care operează curse charter începând din primăvara anului 2020 către cele mai populare destinații turistice din Europa și Africa.

BSMP a fost înființată în mai 2014 și acordă servicii avocațiale integrate, la cel mai înalt nivel, pe următoarele arii de practică: Mergers & Acquisitions/Privatizări, Drept Societar, Banking & Finance, Piețe de capital, Dreptul Muncii, Healthcare & Pharma, Energie și Resurse naturale, Real Estate, Fiscal și Vamal, Achiziții Publice, Concesiuni/PPP, Insolvență, Protecția datelor cu caracter personal, Litigii.